Stage opdrachten - voorbeelden

We staan altijd open voor studenten die samen met ons nieuwe technologieën willen uitproberen. Hieronder een paar voorbeelden van opdrachten. Spreekt ons bedrijf je aan? Neem contact met ons op!

1. Locatie tracking met reach stackers (technisch)

Voor de efficiëntie van de terminal zou het erg handig zijn om de positie van elke container te kennen. Het is onmogelijk om GPS voor elke container te leveren (deze containers zijn niet het eigendom van de terminal). De meest voor de hand liggende manier om de locatie van een container te bepalen, is het volgen van de positie van de reachstacker.

Dit onderwerp is al door een aantal mensen onderzocht, maar er is nog niet veel bereikt. Om een ​​oplossing voor dit probleem te vinden, moeten we alternatieve manieren bedenken om de locatie te bepalen, zoals tags in de grond, het meten van bewegingen of visuele referentiepunten.

De vereisten voor deze techniek zijn:

 • De nauwkeurigheid moet minimaal 1 meter zijn
 • Deze nauwkeurigheid moet binnen 5 seconden worden bereikt
 • Optioneel: de locatie-tracking moet 24 uur per dag beschikbaar zijn, in vrijwel elke weersomstandigheid, buiten (met een veranderende hoeveelheid licht), en moet door verschillende lagen metaal kunnen gaan (containers)

De uitdaging voor jou is om een ​​manier voor locatieregistratie te creëren die precies, robuust en efficiënt is en dit systeem echt bouwt. We zijn van plan om uiteindelijk het systeem te testen op containerterminals.

2. Gate-in registratie (technisch)

Containers komen via een poort in een containerterminal, op deze manier heeft de terminal een correct zicht op alle containers op hun erf. Op dit moment is er veel handwerk nodig om de containernummers in te typen, de container te fotograferen en alle papieren te controleren. Wij willen graag weten of het mogelijk is om de containernummers automatisch te bepalen op basis van de camera. Uiteindelijk willen we in de laatste fase automatisch kunnen controleren of of alles correct is en deze barriere doorbreken.  

3. Automatische classificatiecontainers (technisch / wiskundig)

Bij terminals worden containers vóór elkaar en boven elkaar gestapeld om ze efficiënt op te slaan. Hierdoor is het alleen mogelijk om de container te pakken die zich aan de voorkant of aan de bovenkant bevindt. Om containers te kunnen pakken die zich niet vooraan of bovenaan bevinden, moeten andere containers eerst worden verplaatst, wat veel extra tijd kost en duur is. Door de plaats te optimaliseren waar een container moet worden opgeslagen, kan het aantal onnodige containerverplaatsingen worden verminderd.

De uitdaging voor jou is om een ​​systeem te ontwerpen dat de beste plaats bepaalt om een ​​container op te slaan en om deze informatie op een effectieve manier te presenteren. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door een algoritme te maken, maar u kunt ook iets maken op basis van een gegevensset en machine learning.

4. Licentiemanager - 3e & 4e jaars 

Cofano groeit en alle contracten worden bijgehouden en klanten worden steeds moeilijker. Meerdere afdelingen hebben dezelfde informatie nodig, zoals welke klanten welke software gebruiken, welke licenties hebben ze en wanneer wordt de licentie vernieuwd. Deze informatie is momenteel verspreid over meerdere bronnen. De licentiebeheerder moet een softwaretool zijn om deze gegevens bij te houden. De licentiebeheerder moet worden ontwikkeld in C# en React.

Beoogde achterliggende doelstelling:

De module kan er uiteindelijk voor zorgen dat Cofano beter overzicht heeft over alle licenties die er zijn en daardoor dus ook beter kan controleren of dat klanten deze overschrijden. Daarnaast kan Cofano hierdoor beter support leveren, want door een actueel overzicht kan Cofano in 1x alle klanten benaderen als dat nodig zou zijn. Uiteindelijk is het doel om de licentie en het gebruik daarvan voor de klant inzichtelijk te maken zodat zij hier zelf ook meer controle over hebben.

Gewenst eindresultaat:

We willen licenties beter kunnen beheren middels een licentiemodule. Deze moet door meerdere personen intern te gebruiken zijn. Hierbij zijn de belangen van verschillende stakeholders (service, sales, development, administratie) meegenomen.

5. Havenbezoekmonitor - 3e & 4e jaars 

We weten wanneer containers worden vrijgegeven of verwacht in de haven. We willen schepen voorzien van een app om hun huidige snelheid en de schatting van aankomst in de haven te volgen. Meerdere gegevensbronnen moeten worden gecombineerd om de verzender de informatie te bieden die nodig is om wachttijden te minimaliseren en optimaal gebruik te maken van brandstof. Als toevoeging moet de app op meerdere platforms beschikbaar zijn.

Beoogde achterliggende doelstelling:

De producten van Cofano moeten de logistieke keten van klanten optimaliseren. Door verwachte aankomsttijden van lading in de Rotterdamse haven te optimaliseren kunnen klanten beter plannen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de snelheid van varen aangepast kan worden op de verwachting, waardoor brandstof bespaart zou kunnen worden.

Gewenst eindresultaat:

We willen schepen voorzien van een app om hun huidige snelheid en de schatting van aankomst in de haven te volgen. Meerdere gegevensbronnen moeten worden gecombineerd om de verzender de informatie te bieden die nodig is om wachttijden te minimaliseren en optimaal gebruik te maken van brandstof. Als toevoeging moet de app op meerdere platforms beschikbaar zijn.

6. AIS-prestatiedashboard - 4e jaars 

Cofano verzamelt AIS-gegevens (locatiegegevens van schepen) uit meerdere bronnen. Om deze gegevens te kunnen verbeteren, is een dashboard nodig om deze gegevens te diagnosticeren. Denk aan heatmaps, kijken naar geschiedenis of gegevens en kijken naar kwaliteit of gegevens uit verschillende bronnen. De uitdaging zal kunnen werken met een hoog volume van gegevens (8 GB per dag) en dit op een volledige en eenvoudige manier visualiseren.

Beoogde achterliggende doelstelling:

Door de data te analyseren kan Cofano nieuwe manieren vinden om klanten te voorzien van data om de logistieke keten te optimaliseren. Daarnaast kan Cofano door het analyseren van de data beter inzichtelijk maken waar de gaten in het netwerk zitten en dus ook de verbeterpunten zitten.

Vraagstukken waar de student aan kan denken zijn:

 • Wat is de dekkingsgraad van het netwerk?
 • Waar heeft een schip gevaren in een periode?
 • Wat is de gemiddelde snelheid op een vaarweg?
 • Kunnen we vaarwegen opmaken uit de data?

7. Aankomsttijden microservice - 3e & 4e jaars 

Het bijhouden van aankomsttijden is essentieel om te controleren of de lading geen aansluitende transporten mist. Als een aansluitend transport wordt gemist, moeten klanten onmiddellijk geïnformeerd kunnen worden. Zo kan door bijvoorbeeld tijdig herplannen eventuele vertragingen worden geminimaliseerd. Om onze klanten te informeren over aankomsttijden moet een service worden ontworpen waarin onze interne applicaties zich kunnen abonneren op schepen en hun verwachte aankomsttijd voor een specifieke locatie. De aankomsttijd kan worden berekend op basis van diverse factoren. Denk hierbij aan de huidige locatie, snelheid en vaarafstand. Het rekenmodel in de service wordt vervolgens getoetst op basis van historische data.

Beoogde achterliggende doelstelling:

De producten van Cofano moeten de logistieke keten van klanten optimaliseren. Daarbij is statusinformatie van lading die vervoert wordt essentieel. De service leidt er uiteindelijk toe dat onze klanten beter geinformeerd zijn over vertragingen en hierop in kunnen spelen.

Gewenst eindresultaat:

Om onze klanten te informeren over aankomsttijden moet een service worden ontworpen waarin onze interne applicaties zich kunnen abonneren op schepen en hun verwachte aankomsttijd voor een specifieke locatie. De aankomsttijd kan worden berekend op basis van diverse factoren. Denk hierbij aan de huidige locatie, snelheid en vaarafstand. Het rekenmodel in de service wordt vervolgens getoetst op basis van historische data. Cofano heeft ervaring met dergelijke modellen, maar de student krijgt de vrijheid om zelf met een nieuwe creatieve oplossing te komen.

Nu je een beter idee hebt van de uitdagende en leuke opdrachten die je bij een Cofano stage kunt uitvoeren, hopen we natuurlijk ook dat we je interesse te pakken hebben. Dus, kom jij stage lopen bij Cofano?

Waar zoeken we naar?

 • Je bent een enthousiast persoon en enthousiast om te leren,
 • Je staat altijd open voor nieuwe ideeën en technologieën.

Wat bieden wij?

 • Ervaring opdoen op relevant gebied
 • Waardevolle toevoeging aan je CV
 • Stagevergoeding
 • Ruimte voor je eigen ideeën
 • Collega's die je graag willen helpen
 • Leuke en informele werkomgeving
 • Flexibele werkuren
 • Mogelijkheid tot volledige of gedeeltelijke tewerkstelling

Benieuwd naar hoe het is om bij Cofano te werken? Lees dan snel hier door!

Werken bij Cofano

 

Contact

Neem voor het aanvragen van een stage contact op met:

Er zijn geen resultaten gevonden.

Plan een demo

Laat hieronder je gegevens achter en we maken zo snel als mogelijk een afspraak!
Liever direct contact? Bel gerust naar: 085 44 44 530.

Servicedesk

085 - 44 44 532

Kantoor Dordrecht
Burg. de Raadtsingel 93C
3311 JG Dordrecht 
085 - 44 44 530

Kantoor Enschede
Capitool 9
7521 PL Enschede
085 - 44 44 531