Vessel operating system

Voor de volledige operationele en administratieve ondersteuning van de processen van een shipping line heeft Cofano een cloud applicatie beschikbaar.

De applicatie kan zowel worden ingezet voor een time-charter proces als ook voor shipping lines die lading, transport en de gehele vloot plannen. De applicatie voorziet in functionaliteit om klantgegevens en orders vast te leggen. Maar dit is slechts de basis. De applicatie onderscheid zich doordat de administratieve verwerking wordt gereduceerd en het plannings- en beheersingsproces wordt verbeterd. Voor zowel containers als voor (break) bulk kunnen orders door de klant of customer service (elektronisch of handmatig) worden ingevoerd. Via slimme planning algoritmes kunnen medewerkers worden ondersteund bij het plannen van de schepen. Voor bulk kan hierbij rekening worden gehouden met voorgaande ladingen, ter voorkoming met contaminatie.

De voortgang van de reis of order kan via een status systeem worden beheerd en door alle betrokkenen worden ingezien. De control tower bewaakt automatisch de uitvoering van het transport. Indien de uitvoering afwijkt van de planning (schedule) wordt dit direct inzichtelijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van actuele gps posities (tracking & tracing) in combinatie met de af te leggen route op short- en deepsea infrastructuurnetwerk. Nadat een order een bepaalde status heeft bereikt kan het facturatie proces worden getriggerd. Voor bulktransporten kunnen hierbij eventuele meetrapporten bij lading en lossing automatisch worden meegenomen. Bij grote afwijkingen (instelbaar) kan vanuit de applicatie ook protest documenten worden gegenereerd. In de EDI integratie met de deepseaterminals is standaard voorzien.

De kapitein kan via de app alle details van hun actuele en toekomstige reizen inzien. Daarnaast kunnen via deze app status wijzigingen gedurende het transport worden doorgeven en documenten en foto’s worden toegevoegd (loods aan boord, op terminal gearriveerd, klaar met lossen etc). Op deze manier is iedereen die betrokken is bij een reis altijd op de hoogte van de laatste status en heeft ook toegang tot alle relevante documenten. Port of andere kosten die tijdens een reis ontstaan kunnen door de kapitein worden vastgelegd, waarna ze voor een financiële afdeling direct beschikbaar zijn.  

Interesse in ons Vessel Operating Systeem?

Geïnteresseerd in alles wat ons Vessel Operating System jouw bedrijf kan bieden? Neem dan vooral contact met ons op!

No results are found.

Liên hệ với chúng tôi

Bạn muốn tìm hiểu thêm về các giải pháp của chúng tôi? Hãy để lại thông tin chi tiết dưới đây hoặc liên hệ với chúng tôi: (+84) 028 73002294

Let op: dit formulier is nog niet goed geconfigureerd. Er wordt geen mail verzonden.